Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Πλειστηριασμοί - Σοβαρά αντικοινωνική διαδικασία

Πλειστηριασμοί - Σοβαρά αντικοινωνική διαδικασία

Αναδημοσιεύουμε από τον "ANT1news" με την επισήμανση ότι δεν τιμά τον νομικό κόσμο το γεγονός ότι ένας  κλάδος του έχει αναλάβει  την ευθύνη, τη λειτουργία και τη χρηματοδότηση «μιας σοβαρά αντικοινωνικής διαδικασίας», όπως ακόμη και  οι Αστυνομικές Ενώσεις  Αττικής  καταγγέλλουν με επιστολή-ανακοίνωσή τους  προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκα, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου  και τους δικηγορικούς συλλόγους.

 Δημοσίευση: 22 Ιανουαρίου 2018 10:14

Αστυνομικοί Αττικής για πλειστηριασμούς: μας χρησιμοποιούν ως “ειδικούς εκκαθαριστές”

Πώς χαρακτηρίζουν τους πλειστηριασμούς και τι λένε για τους συμπολίτες τους που δοκιμάζονται.

Επιστολή-ανακοίνωση για τους πλειστηριασμούς προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκα, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στους δικηγορικούς συλλόγους, Συμβολαιογράφους, απέστειλαν Αστυνομικές Ενώσεις στην Αττική.

Μεταξύ άλλων οι Αστυνομικές ενώσεις χαρακτηρίζουν «αντικοινωνική διαδικασία» τους πλειστηριασμούς, αναφέρουν ότι οι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται ως… «ειδικοί εκκαθαριστές» μιας πολυπροβληματικής κατάστασης», τονίζοντας ότι «αισθανόμαστε αρωγοί των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται καθημερινά και νιώθουμε ιδιαίτερη ανάγκη να το πούμε».

Αφήνουν δε να εννοηθεί ότι «όταν αρχίσει συστηματικά η εφαρμογή του νέου Νόμου για τους «πλειστηριασμούς ακινήτων», η αστυνομική δύναμη που έχει διατεθεί δεν θα φτάνει με τίποτα μπροστά σε αυτά που θα συμβούν…

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Θέμα: «Μέτρα προστασίας συμβολαιογραφικών γραφείων»

Με τις υπ’ αριθ. 2000/18/129457 από 18-01-18 Διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. και υπ’ αριθ. 2596/18/126936 από 18-01-2018 Διαταγή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, οι οποίες έχουν ως θέμα: «ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ», προκλήθηκαν σοβαρές και εύλογες ανησυχίες, κυρίως γιατί καλούμαστε σε διατεταγμένες υπηρεσίες πρωτόγνωρες, χωρίς κανένα ενδελεχή σχεδιασμό και με γεωμετρικά αυξανόμενο βαθμό διακινδύνευσης των συναδέλφων που θα διατεθούν σταδιακά στην όλη διαδικασία των αναγκαστικών εκτελέσεων και των πλειστηριασμών.

Παράλληλα, έντονος προβληματισμός και πικρία επικρατεί σε όλους τους συναδέλφους μας, γιατί η επίσημη Πολιτεία επέλεξε για μία ακόμη φορά την «πεπατημένη» μέθοδο αστυνομικής προστασίας σε μία ακόμη σοβαρά αντικοινωνική διαδικασία. Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον ότι όλοι οι προηγούμενοι λεονταρισμοί της Κυβέρνησης έχουν μόνο εσωτερικό ακροατήριο και δρουν μόνο εξαπατητικά! Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει δε, η αφαίμαξη των Υπηρεσιών από την διάθεση των συναδέλφων μας για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα εκφράζει τη μεγάλη του λύπη γιατί οι εργαζόμενοι Αστυνομικοί χρησιμοποιούνται πλέον ως «ειδικοί εκκαθαριστές» μιας πολυπροβληματικής κατάστασης, η οποία μεγεθύνθηκε απίθανα τα τελευταία μνημονιακά χρόνια με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων που με περισσή αμετροέπεια λαΐκιζαν συστηματικά.

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όταν αρχίσει συστηματικά η εφαρμογή του νέου Νόμου για τους «πλειστηριασμούς ακινήτων» η όλη εφαρμογή του θα δημιουργήσει εξαιρετικά δυσμενές κοινωνικό κλίμα και ο αρχικός των πλέον των 150 (!!!) συναδέλφων που διατέθηκαν, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτούς που θα απαιτούνται.

Εμείς είμαστε και αισθανόμαστε αρωγοί των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται καθημερινά και νιώθουμε ιδιαίτερη ανάγκη να το πούμε. Ταυτόχρονα απευθυνόμενοι προς όλους τους συναδέλφους που θα διατεθούν στα συγκεκριμένα μέτρα, τους λέμε ότι θα υπάρχει ειδικό οργανωμένο παρατηρητήριο των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων για τη στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα.

Όλοι μας έχουμε τη γνώση ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν και ότι εκτιθέμαστε σε κινδύνους υγείας και ζωής που πλέον εγείρουν τεράστια θέματα ηθικής και πολιτικής νομιμοποίησης.

«Έχουσιν γνώσιν και γνώμην οι φύλακες…»

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top