Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Διεθνής Αμνηστία: Επείγον - Να απελευθερωθεί άμεσα η 16χρονη ακτιβίστρια Ahed Tamimi

Διεθνής Αμνηστία: Επείγον - Να απελευθερωθεί άμεσα η 16χρονη ακτιβίστρια Ahed Tamimi

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας "Amnesty.gr"

Εδώ και πολλά χρόνια, η Ahed Tamini και η οικογένειά της αγωνίζονται ενάντια στους παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς. Όμως τώρα, η Ahed αντιμετωπίζει έως και 10 χρόνια φυλάκισης εξαιτίας ενός διαπληκτισμού με Ισραηλινούς στρατιώτες.

Στις 15 Δεκεμβρίου, η Ahed Tamini και η οικογένειά της διαμαρτύρονταν ενάντια στην απόφαση του Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Κατά τη διάρκεια συμπλοκών, ο Mohammed, 14χρονος ξάδερφος της Ahed, χτυπήθηκε στο κεφάλι από κοντινή απόσταση από μία πλαστική σφαίρα ενός ισραηλινού

  στρατιώτη και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, όπου του αφαιρέθηκε ένα τμήμα του κρανίου του.

Αργότερα την ίδια μέρα, η Ahed ήρθε αντιμέτωπη με Ισραηλινούς στρατιώτες όταν μπήκαν στην αυλή του σπιτιού της. Στο βίντεο που έγινε viral, το άοπλο κορίτσι φαίνεται να χαστουκίζει και να χτυπάει δύο πάνοπλους Ισραηλινούς στρατιώτες. Είναι ξεκάθαρο πως δεν αποτελούσε πραγματική απειλή γι’ αυτούς, αφού μπόρεσαν εύκολα να απωθήσουν τις κινήσεις της. Όμως τώρα, η Ahed κινδυνεύει με 10 χρόνια φυλάκιση - μία ποινή εντελώς δυσανάλογη της πράξης της.

Στις 19 Δεκεμβρίου, Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν έφοδο στο σπίτι της Ahed κατά τη διάρκεια της νύχτας, Τη συνέλαβαν και τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες όπως διακεκριμένη επίθεση, παρακώλυση του έργου των στρατιωτών και υποκίνηση βίας.

Κατά τη διάρκεια της κράτησής της, έπρεπε να υπομείνει επιθετικές μορφές ανάκρισης, ακόμα και κατά τις νυχτερινές ώρες, καθώς και απειλές εναντίον της οικογένειάς της. Η δίκη της ενώπιον του Ισραηλινού στρατιωτικού δικαστηρίου ανηλίκων πρόκειται να γίνει σύντομα και και θα βρισκόμαστε εκεί να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της.

Ελάτε να δημιουργήσουμε παγκόσμια κατακραυγή για την άμεση απελευθέρωση της Αχέντ.

Η συνεχιζόμενη κράτηση της Αχέντ είναι αδικαιολόγητη. Η ίδια είναι ένα από τα 350 παιδιά από την Παλαιστίνη, τα οποία κρατούνται στις Ισραηλινές φυλακές και σε κέντρα κράτησης.

Υπογράψτε την έκκλησή μας και ζητήστε από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu:

  • Να απελευθερωθεί άμεσα η 16χρονη ακτιβίστρια Ahed Tamimi, η οποία μπορεί να αντιμετωπίσει έως και 10 χρόνια φυλάκισης.
  • Να διασφαλιστεί πως τα παιδιά από την Παλαιστίνη δεν θα υπόκεινται σε κράτηση ή φυλάκιση, εκτός κι αν πρόκειται για περιπτώσεις όπου είναι εμφανώς απαραίτητο και ως έσχατη λύση ανάγκης για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top