Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Έχουμε εκλογές ; Ας κάνουμε λοιπόν το καθήκον μας!

Έχουμε εκλογές ;  Ας κάνουμε λοιπόν το καθήκον μας!

«Θέλουμε τη ριζική και δομική ανανέωση του Συλλόγου μας» -«Πρέπει ο Σύλλογος να γίνει ξανά αρωγός των δικηγόρων» -«Να αλλάξουμε τον Σύλλογο μας – Να τον ανασυγκροτήσουμε» - «Να βάλουμε  τάξη στα του οίκου μας» - «Μαζί αλλάζουμε την Δικαιοσύνη» - «Για έναν ισχυρό Δ.Σ.Α» - «Επανεκκίνηση τώρα – Αξίζουμε καλύτερα».

Μερικά (επιλεγμένα τυχαία) σλόγκαν υποψήφιων συνδυασμών, τα οποία συνοδεύουν «θέσεις» που ξεκινούν από την υπόσχεση  διαφάνειας της  διοίκησης των συλλόγων

και  φθάνουν  ως την e-δικαιοσύνη και το e-voting ή σε  άλλα ηχηρά παρόμοια που  όμως δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τα άδεια ακροατήρια, τη μετατροπή της δικαιοσύνης σε «είδος πολυτελείας», την οικονομική εξουθένωση των συναδέλφων και την αναγκαστική έξοδο των αυτοαπασχολούμενων από το επάγγελμα.

Αυτά ως κυρίαρχη εικόνα. Βεβαίως υπάρχουν και οι «άλλοι» που προσεγγίζουν  αυτήν την πραγματικότητα, οι οποίοι όμως στην αποχή του 2016 δεν κατόρθωσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Στήριξαν την αποχή (έστω και με άλλη αιτιολογία) και έδωσαν  άλλοθι  στους όψιμα «αγωνισταράδες» του «κινήματος της γραβάτας», αφήνοντας  ανυπεράσπιστους τους συναδέλφους στον επαγγελματικό δαρβινισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό που αναπτύχθηκε και εκφράστηκε  για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση μέσα στους κόλπους του σώματος λόγω της μακρόχρονης αποχής.

Κατά τα λοιπά, οι εκλογές γίνονται στον απόηχο της περσινής πολύμηνης αποχής, η οποία είχε και τη χρήσιμη πλευρά της: Ανέδειξε τι σημαίνει «εκσυγχρονισμός» του θεσμικού πλαισίου άσκησης του επαγγέλματός μας και θεσμική θωράκιση των συλλόγων, προκειμένου να επιτελέσουν το νέο ρόλο που τους επιφυλάσσεται και  έθεσε στους συνάδελφους το έξης βάσιμο ερώτημα: Εκπροσωπούν οι δικηγορικοί σύλλογοι τους αυτοαπασχολούμενους και συνεργάτες δικηγόρους;

Τη δική μας άποψη την έχουμε γράψει εδώ και καιρό (βλέπετε εδώ, εδώ και εδώ). Ως εκ τούτου σ’ αυτές τις εκλογές – όσο κι’ αν ακούγεται παράταιρο – θεωρούμε ως την πιο πετυχημένη παρέμβαση την  αφίσα της φωτογραφίας που εκφράζει την αντίθεση (μερίδας) των δικηγόρων Πειραιά στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Καλές εκλογές λοιπόν και καλό κουράγιο σε όσους (αυτοαπασχολούμενους) έχουν απομείνει......   

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top