Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Παρέμβαση του Προέδρου της CCBE, Antonin Mokry : Κάτω τα χέρια από τους Έλληνες Δικηγόρους.

Παρέμβαση του Προέδρου της CCBE, Antonin Mokry : Κάτω τα χέρια από τους Έλληνες Δικηγόρους.

Εντύπωση  προκάλεσε , σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP,  η παρέμβαση του νέου Προέδρου της CCBE, Antonin Mokry ,  ο οποίος  στις 23.3.2018, κατά την έναρξη  των εργασιών της 227ης συνεδρίασης της μόνιμης επιτροπής  της CCBE που συγκλήθηκε στη Βίλνα της Λιθουανίας,   αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα των Ελλήνων Δικηγόρων (Φ.Π.Α, κατάργηση των ασφαλιστικών τους ταμείων, κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης σε συμβόλαια,  υψηλή και άδικη φορολογία,

μεγάλο κόστος προσφυγής στη δικαιοσύνη, επιβολή υποχρεωτικής διαμεσολάβησης κ.α), τονίζοντας ότι αυτά συνδέονται  με τον αποκλεισμό μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού από τη δυνατότητα πρόσβασης στη δικαιοσύνη και ζητώντας η CCBE να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυσή τους.

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ο κ. Morky  πρότεινε  η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής να γίνει στην Αθήνα, ώστε  να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από   την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και τον Πρόεδρο της, κ. Δημήτρη Βερβεσό  και η πρότασή του αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη της Επιτροπής.

Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα θετική και χωρίς αμφιβολία οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του νέου  Προέδρου του Δ.Σ.Α. και Προέδρου της Ολομέλειας, κ. Δ. Βερβεσού,  και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε στο Συμβούλιο Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) που διεξήχθη στη Βιέννη (8-9 Φεβρουαρίου 2018).

More in this category: « Οι έφοδοι για τα POS

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top