Menu
RSS
Επικεφαλίδες:

Γιατί απέχουμε;

slavabrati1 Πραγματικά μας εξέπληξε - και δεν το κρύβουμε - η απόφαση της Ολομέλειας της 16ης Μαρτίου 2011 για τετραήμερη αποχή και η έκπληξη μας αυτή οφείλεται σε  δύο λόγους:

 

Πρώτα - πρώτα, γιατί δεν μας έχουν συνηθίσει σε αποχές οι προέδροι των ΔΣΑ και ΔΣΠ και δεύτερον γιατί δεν περιμέναμε τόση ομογνωμία και ενότητα μετά  από τα πρόσφατα γεγονότα που είχαν οδηγήσει στην αυτονόμηση των δύο συλλόγων και στην  αναγόρευση του κ. Παξινού ως "persona non grata".

 

Τι έγινε λοιπόν ξαφνικά και λύθηκαν...........

ως δια μαγείας όλα τα ζητήματα που μας ταλαιπωρούσαν μήνες τώρα;

 

Μήπως οι νεοκλεγέντες πρόεδροι συζήτησαν διεξοδικά τα ζητήματα που έχουν ανακύψει και βρήκαν κοινές και αποδεκτές από όλους θέσεις; Μήπως δηλαδή  συμφωνήθηκε η αλλαγή των διαδικασιών λειτουργίας της Ολομέλειας και η εκλογή των μελών του προεδρείου με ψηφοφορία , ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη και να προχωρήσει και πάλι το δικηγορικό σώμα ενωμένο ή μήπως η Ολομέλεια έσβησε με γομολάστιχα το παρελθόν και ασχολήθηκε μόνο με το φορολογικό νομοσχέδιο επικυρώνοντας την "ενότητά" της με την κήρυξη της τετραήμερης αποχής και τη μετάβαση του προεδρείου της στη Βουλή;

 

Κατά την άποψη μας συνέβη το τελευταίο. Και αυτό δυστυχώς δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί στο δικηγορικό συνδικαλισμό, γιατί  δείχνει ότι για άλλη μια φορά επικράτησε το θεσμικό "καπέλο", το οποίο υπό την ηγεσία του κ. Παξινού έκανε τους μαχόμενους δικηγόρους "τροφή" στις διαθέσεις της κυβέρνησης, όπως πολύ σωστά αναφέρει στην από 15.3.2011 ανακοίνωσή ο πρόεδρος του Δ.Σ.Γυθείου, κ. Γεώργιος Μητσάκος,  και είναι βέβαιο ότι το "καπέλο" αυτό  θα επαναλειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο στην ανάλογη περίσταση, καθώς ο κ. Παξινός δεν  λειτουργούσε μόνος του αλλά στηριζόταν από το Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. και τα αντίστοιχα συμφέροντα.

 

Βεβαίως αρκετοί μπορεί να μας πουν ότι διυλίζουμε τον κώνωπα και ότι εν προκειμένω η ανάγκη είναι μία: Να ενωθούμε όλοι μαζί για να αποτρέψουμε τη νέα επίθεση της κυβέρνησης που έρχεται με το φορολογικό νομοσχέδιο και ως εκ τούτου τα περί "θεσμικών καπέλων" και δημοκρατικών διαδικασιών συγκρότησης του προεδρείου είναι περιττά.

 

Εμείς θα συμφωνούσαμε μαζί τους και ειλικρινά θα κάναμε κατά το κοινώς λεγόμενο "μόκο" για τα θεσμικά και διαδικαστικά, αν πιστεύαμε ότι η Ολομέλεια υπό την ηγεσία του νέου προέδρου της, κ. Αδαμόπουλου, θέλει να δώσει σοβαρά τη μάχη και να αγωνιστεί με συνέπεια για την υπεράσπιση των συμφερόντων του μαχόμενου δικηγόρου.

 

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;  Εμείς πιστέυουμε ότι όχι. Και αυτό το λέμε, όχι  μόνο γιατί ο Δ.Σ.Α δίνει άδεια ακόμη και για συναινετικό (ω ναί! και αλί και τρισαλί στους έρμους συναδέλφους που δίνουν πίστη στις ανακοινώσεις περί του πλαισίου των αδειών και ματαιώνουν τα ακροατήρια τους), αλλά και γιατί στα αιτήματα που έθεσε  η Ολομέλεια ουδέν αναφέρεται για τον Φ.Π.Α. που προφανώς μας θίγει πολύ περισσότερο από την "αυτοπαρακράτηση", όπως επίσης ουδέν λέγεται, αν όχι για ολόκληρο το πακέτο της "απελευθέρωσης", τουλάχιστον για την κατάργηση της "έγγραφης συμφωνίας" που πέρασε με το νόμο της "απελευθέρωσης"  και επίσης μας τσούζει πολλαπλώς.

 

Εν ολίγοις δηλαδή η τετραήμερη αποχή έχει το ρόλο γομολάστιχας και κατά τα λοιπά μάλλον φαίνεται ότι συνεχίζουμε να βαδίζουμε στα ίδια και γνωστά μονοπάτια!!

(Δείτε σχετικά με το πλαίσιο της αποχής και την ανακοίνωση του ΔΣΑ με τον τίτλο "Γιατί απέχουμε" κάνοντας κλικ εδώ).

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

back to top